office@alexexpert.hu +36 30 505 14 28

Műszaki tanácsadás és oktatás

A műszaki tanácsadás és oktatás területén cégvezetőnk, dr. Hajós Sándor szakmai tapasztalata a megrendelőink garanciája.

Műszaki tanácsadás

 • 1986-1991 A Ganz Danubius Hajó és Darugyár műszaki igazgatójaként Casablancában daru szerkezeti gyártás vezetése és ellenőrzése. A Tengeri kikötőben a 6 db magyar daru szerelésének és garanciális időszakának a felügyelete. A daruk meg napjainkban is teles kapacitásukkal működnek.
 • 2007: A francia SIDES karosszéria felépítményező cégnek A tűzoltó felszerelés és a Renault Kerax teherautó együttműködése, mind két munkaeszköz egyidejű alkalmazása. Az ehhez szükséges elméleti-, a javítás, karbantartás gyakorlati oktatása.

  A gépkocsivezetők számára a jármű ismeret és a gyakorlati vezetés megmutatása, begyakoroltatása, a Casablancai repülőtérre szánt tűzoltó járműveken.

 • 2010 Kongói Demokratikus Köztársaságban Amerikai, kongói, belga, magyar cégek együtt működésében transzformátor üzembe helyezéséhez a magyar és kongói csapat irányítása, a szakmai tárgyalásokon a tolmácsolással egy időben a magyar fél érdekeinek képviselete.

Oktatás

 • egyetemi szinten: gyártástechnológia, megmunkálás, hegesztés
  1971-1974 BME Gyártástechnológiai tanszék
  1977-1981 Oráni Műszaki Egyetem (Algéria): gyártástechnológiai szakképzés vezetése
  1993-1998 BME Francia tagozat, francia nyelven képlékeny alakítás, anyagszerkezettan, hegesztés
  2008- BME Anyagtudomány és Technológia Tanszék, hegesztés gyakorlat
 • Szakmai továbbképzés vevőszolgálatok minden szintjén, a Renault csoport több országában (Magyarország, Franciaország, Bulgária, Románia, Marokkó) magyar ás francia nyelven: teherautó elektronika, hajtáslánc, biztonsági berendezések, elektromosság, elektronika, Kereskedői hálózat építés, eladási technológiák oktatása, oktatási anyagok készítése, adaptálása.